Sterrenschool schittert met project “Oorlog”

Sint-Paulus/ mei 16, 2018/ Nieuws/

GENT, dinsdag 15 mei 2018- In het Provinciaal Administratief Centrum ‘Het Zuid’ vond de prijsuitreiking plaats om de herdenking van de Oorlog levendig te houden. De ‘Sterrenschool Sint-Paulus’ uit Sint-Denijs-Westrem kaapte daar de eerste prijs weg. 

In oktober zaten de leerkrachten van nest 8, 9 en 10 samen om een groter project uit te werken. Zo heten daar het 4e, 5e en 6e leerjaar. Samen vormen zij een familie waarin men klasoverschrijdend werkt. Ze besloten de leerlingen bewust te maken van de impact van de oorlogen met het thema ‘De grote oorlogen-Omdat men nooit mag vergeten.’ Gaandeweg beslisten ze deel te nemen aan de wedstrijd die de Provincie Oost-Vlaanderen had uitgeschreven om aan oorlogseducatie te doen. 

Dag op dag zes maand na de opstart van het thema met de leerlingen, trok een klasdelegatie naar de officiële uitreiking van Provincie Oost-Vlaanderen. Negen scholen uit de vele inschrijven waren uitgenodigd als finalist. Na een interactief muzikaal toneel ontdekte de sterrenschool dat ze de eerste prijs wegkaapte. Daarbij hoorde ook de mooie geldsom van 1000 euro. 

Volgens de jury hadden alle genomineerde scholen mooie projecten. De klasdoorbrekende werking en het breed gaan met dit thema gaven de doorslag. Naast een heuse leeruitstap in de Westhoek werd ook aan hoekenwerk gedaan. Daarin stonden kennis én beleving centraal. Dat alle leerdomeinen aan bod kwamen, ook bewegingsopvoeding, bleek een meerwaarde. 

Wat ze met het gewonnen bedrag doen wordt nog besproken. Wel staat vast dat de leuze van het thema blijft primeren: ‘De Grote Oorlogen – Omdat men het nooit mag vergeten!”